Abstract:
Polimer ishlab chiqaruvchi korxonalar xodimlarining ovqatlanishining ko‘p
omilli tabiati turli omillar, jumladan, ijtimoiy-iqtisodiy holat, madaniy imtiyozlar va ish joyidagi
muhit ta’sirida ovqatlanish ratsionini tanlashning murakkab o‘zaro ta’sirini ko‘rsatadi. Ushbu ilmiy
maqola bunday xodimlar orasida keng tarqalgan ovqatlanish tartibining gigiyenik tahlilini o‘tkazish,
ularning ovqatlanishi yetarli ekanliligini, sog‘liq uchun potensial xavflarni, shuningdek, mehnat
salomatligi va mehnat unumdorligiga ta’sirini o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqot ushbu
populyatsiyadagi ko‘p omilli ovqatlanish landshaftini to‘liq tushunishni ta’minlash uchun parhez
so‘rovlari, ovqatlanishni baholash va ishchilar o‘rtasida o‘tkazilgan so‘rov natijalarini birlashtirgan
aralash usullarni qo‘llaydi.